Najskuplji stan prodat u prvoj polovini 2021. godine

image
23.07.2021.

 

 

Najskuplji kvadrat stambenog prostora kupljej je u stambenoj zgradi nacionalno poznatog građevinskog projekta „Beograd na vodi“ i to po ceni od neverovatnih 9.721 evra, navedeno je u izveštaju za drugi kvartal 2021. godine o tržištu nekretnina Republičkog geodetskg zavoda.

 

Prema izveštaju Republičkog geodetskog zavoda raspon cena kvadrata stambenih nekretnina u ovom kondominijumu iznosi između 2.598 do blizu 10.000 evra. Tražnja za stanovima u „Beogradu na vodi“, bez obzira na visoku cenu kvadrata, ne stagnira.

 

Pored tražnje za stanovima u poznatom „Beogradu u vodi“, visoka cena po kvadratu prema izveštaju RGZ-a beleži se u kondominijumu „West 65“ na Novom Beogradu, gde je prometovan stan po ceni od 4.733 evra po kvadratnom metru.

 

Kada posmatramo starogradnju, na nivou Srbije, svakako je u Beogradu zabeležena najviša cena kvadrata kupljenog stana i to na Vračaru po ceni od neverovatnih 4.615 evra po kvadratu.

 

Za razliku od cene, najviši rast prometa nekretnina u drugom kvartalu 2021. godine zabelež je u Kragujevcu +139 procenata, nakon dužeg perioda stagnacije i pada cena na pomenutom tržištu.

 

U drugom kvartalu 2021. godine je promet stanova na nivou države bio veći za 91 procenata u odnosu na isti kvartal prethodne godine. Gledano po većim regionalnim gradovima, u Nišu i u Novom Sadu je zabeleženo povećanje od 101 posto, u Kragujevcu 92 procenata i u Beogradu 88 procenata.

 

Izvor: biznis.rs; rgz.gov.rs