INTERNACIONALNA KONFERENCIJA NAUČI DA USPEŠ 2022.

image
27.09.2022.

Ove godine je održano peti put, u hotelu Golden Tulip Zira u Beogradu 21 i 22. septembra 2022. godine. Skupu je prisustvovao veliki broj učesnika, profesionalaca u oblasti nekretnina (posrednika, procenjivača, konsultanata, advokata, investitora...) koji su bili u prilici da saznaju nešto više o tržištima nekretnina u Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Grčkoj, Rusiji, SAD, Turskoj i Rumuniji.

 

Poznati međunarodni stručnjaci i predavači u oblasti prometa nekretnina su sa učesnicima ovog savetovanja podelili svoja bogata znanja i najnovija iskustva tokom radionica i panel diskusija na kojima će biti reči o velikom broju važnih tema. Predstavnici naše agencije za posredovanje u prometu i zakupu nekretnina učešćem na konfereneciji za profesionalce iz oblasti nekretnina imali su priliku da razmene poslovna iskustva sa svojim kolega iz Srbije, ali i iz čitave jugoistočne Evrope. 

 

nekretnine srbija 

 
Predstavnici portala Nekretnine.rs održali su predavenje učesnicima o značaju oglašavanja nekretnina na portalima i trendovima povećanja vidljivosti agencija za nerketnine i njihovih ponuda na portalima za oglašavanje. Na koji način posrednici u prometu nepokretnosti mogu da unaprede svoje poslovanje, kao i da prezentuju svoju ponudu na najbolji i najefikasniji način putem oglasnih portala. Koje su to važne veštine koje će doprineti uspešnoj realizaciji prodaje nekretnine. Kako treba da izgleda usluga koja se nudi potencijalnoj potražnji, od čega se ona sastoji i šta pruža. Koliko je značajan sadržaj samog oglasa i šta su najvažniji osnovni podaci o nekretnini koji će pokrenuti potencijalnog kupca na akciju. Koji su to novi trendovi u oglašavanju koji će omogućiti bolje pozicioniranje ponude oglasa, većoj vidljivosti istih i koje će doprineti bržoj realizaciji prodaje/izdavanju nekretnina.

 

Tržište nekretnina u Srbiji svakako ima potencijal za rast u narednim godinama. Trend kretanja, rasta cena je vidljiv iz kvartala u kvartal i svedoci smo rastuće tražnje uprkos poskupljenju kredita (rastu kamatnih stopa). Kao posledica rasta tražnje, očekuje se novi porast prodajnih cena nekretnina i cena zakupa, ne samo u Beogradu, već i u unutrašnjosti Srbije. 

 

Agencija za nerketnine "Heroldo Nekretnine" d.o.o. analizom cena na osnovu realizovanih kupoprodaja beleži blagi, ali vidljiv rast cena nekretnina u Jagodini, a nešto manji rast i u okolnim gradovima, Ćupriji i Paraćinu. Rastu cena dosprinosi porast tražnje na koju utiče priliv stanovništva iz Rusije i većih, urbanizovanih gradova Srbije. 

 

Izvor: blic.rs