Rusi kupuju nekretnine u Jagodini

image
27.01.2023.

Na ulicama Jagodine sve češće se može čuti ruski jezik. Zašto Rusi sve češće biraju manje gradove za kupovinu nekretnina? 

Cene nekretnina u većim gradovima, naročito u Beogradu i Novom Sadu, su otišle u nebo, a ruski državljani sve češće stanove i kuće kupuju u unutrašnjosti Srbije, a vrlo često im je izbor i grad Jagodina. Jagodina je na dobrom geografskom položaju na samo sat vremena do Beograda i pogodna za život porodice sa decom. 

 

 

Irina Grubač iz Moskve kupila je uz posredovanje agencije „Heroldo Nekretnine" jednosoban stan u Jagodini. Kaže da su joj iskustva pozitivna i da je tokom kupovine nekretnine. 

„Bili smo malo nervozni u početku, jer smo želeli da sve prođe kako treba. Izabrali smo Jagodinu, a agencija „Heroldo Nekretnine" nam je pomogla prilikom potpisivanja ugovora i overe kod notara tako da nismo brinuli ni o čemu. Veoma sam zadovoljna”, kaže Irina Grubač.

Irina je izuzetak jer ruski državljani, po pravilu, iz raznih razloga ne žele javno da govore o kupovini nekretnina u Srbiji. Reč je uglavnom o mlađim, školovanim ljudima i porodicama sa decom. U početku su im bila interesantna seoska gazdinstva, danas više stanovi, i to jeftiniji.

 

 

„Ono što je interesantno da oni traže stanove do 45.000 evra koliko mogu da se uklope u tu cenu i to su uglavnom mladi bračni parovi sa manjom decom koji se doseljavaju u mirnije gradove u Srbiji. Važno im je da papirološki bude čista sama nekretnina”, navodi Aleksandra Šapić PR i marketing menadžer agencije „Heroldo Nekretnine” u Jagodini. 

Pošto uglavnom rade preko interneta, ruskim državljanima je svejedno da li su u Beogradu, Kragujevcu ili Jagodini. U manjim mestima život je mirniji, često i jeftiniji, a cene nekretnina ili zakupa znatno povoljnije nego u prestonici.

 

Izvor: www.rts.rs