DO KUĆE NA SELU UZ SUBVENCIJE DRŽAVE - EVO KAKO!

image
09.07.2021.

Vlada Srbije usvojila je Uredbu o utvrđivanju Programa dodele bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom na teritoriji Srbije za 2021. godinu.

Osnovni cilj programa je motivisanje mlađeg stanovništva da razmisli o životu u selu i ponovo oživi osiromašena, napuštena srpska sela, kao i onih koji na selima žive da ne napuštaju svoje ognjište i presele se u gradske predele, a sve to kroz obezbeđivanje subvencija za rešavanje stambenog pitanja.

Programom je definisan maksimalan budžet za dodelu sredstava u okviru projekta oživljavanja srskih sela i on iznosi 1,2 miliona RSD.

Koje uslove morate ispuniti za učešće u programu?

Da biste mogli da podnesete prijavu za dobijanje subvencija i kupovinu kuće u selu morate ispuniti sledeće uslove:

1. Državljanstvo Republike Srbije sa prebivalištem na teritoriji Republike Srbije;

2. Starosna granica kandidata za podnošenje prijave je 45 godina života;

3. Podnosilac prijave može biti kandidat/kandidatkinja u bračnoj zajednici, dužoj vanbračnoj zajednici, samostalni roditelj ili mladi poljoprivrednik/poljoprivrednica;

4. Da podnosilac prijave nije vlasnik druge nepokretnosti na teritoriji Republike Srbije - izuzetak je poljoprivredno obradivo zemljište;

5. Da podnosilac prijave nije prethodnu nepokretnost prodao/la ili poklonio/la u prethodnih 5 godina od dana objavljivanja javnog konkursa;

6. Vlasnik kuće koja je predmet prijave i kupoprodaje ne sme biti u srodstvu sa podnosiocem prijave.

Prednost u dodeli sredstava imaju mladi sa obrazovanjem iz oblasti medicine, prosvete, poljoprivrede, veterine, farmacije...

Kuća sa okućnicom za koju se podnosi prijava za dobijanje bespovratnih novčanih sredstava mora biti legalizovana, bez aktivnih sudskih sporova oko iste, bez potraživanja za neizmirene poreske obaveze. Kuća mora biti osposobljena za pristojan život. Pored svih navedenih uslova kuća se mora nalaziti u selu sa objektima od javnog značaja ili barem u blizini drugog sela koji poseduje te objekte (dom zdravlja, mesna zajednica i slično).

Rokovi za prijavu:

Uredbom je predviđeno da rok za podnošenje prijave teče od dana objavljivanja javnog konkursa do utroška budžetskih sredstava predviđenih za ovu namenu, a najkasnije do 1. novembra 2021. godine.

Bespovratna sredstva će se dodeljivati, kako se ističe, po redosledu podnetih prijava – do utroška budžetskih sredstava predviđenih za ovu namenu, a najkasnije do 1. novembra 2021. godine.

Precizno popunjena prijava i prateća dokumentacija šalje se preporučenom pošiljkom na adresu: Bulevar Mihajla Pupina broj 2a, 11070 Novi Beograd ili se dostavlja predajom na pisarnicu na toj adresi.

Prijave se predaju u zatvorenoj i zapečaćenoj koverti sa naznakom „Prijava na konkurs – sredstva za dodelu bespovratne pomoći za kupovinu seoske kuće sa okućnicom – NE OTVARATI“, sa punim nazivom i adresom pošiljalaca na poleđini koverte, navodi se u Uredbi.

Agencija "Heroldo Nekretnine" doo Vam može pružiti svu neophodnu pomoć od pronalaska odgovarajuće seoske kuće, preko sakupljanja neophodne dokumentacije, slanja prijave i zatvaranja procesa kupoprodaje odabrane nekretnine na selu. Ukoliko Vam je potrebna naša pomoć, pozovite nas, stojimo Vam na raspolaganju.

Izvor: www.bizlife.rs

 

 

#nekretnine #kucanaselu #jagodina #cuprija #paracin #pomocdrzave #selo #javnikonkurs #neophodnadokumentacija #rokzaprijavu